Mantelzorgwoningen

Met alle denkbare voorzieningen

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een woning op het terrein van het huis van iemand die zorg nodig heeft. De woning is bedoeld voor de zorgverlener (vriend, familielid). Het is ook mogelijk dat de persoon die zorg nodig heeft in de mantelzorgwoning woont. In dat geval woont de zorgverlener in het bijbehorende huis.

Soorten mantelzorgwoningen

U kunt een mantelzorgwoning in uw tuin laten plaatsen. Ook kunt u een aanbouw aan uw huis laten bouwen. Een derde mogelijkheid is om een garage of ander bestaand bouwwerk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is een persoonlijke keuze van veel mensen en bovendien door de overheid in de hand gewerkt door het sluiten van de verzorgingshuizen en beperken van de opname mogelijkheden door de overheid. De regels voor de bouw van een mantelzorgwoning zijn eenvoudig, vergelijkbaar met die van een garage of tuinhuis er is namelijk geen vergunning voor nodig.

Wanneer de mantelzorg stopt hoeft u het bouwwerk niet af te breken, maar u moet bijvoorbeeld wel de keuken en badkamer verwijderen.

Een mantelzorgwoning heeft geen invloed op de WOZ waarde van uw huis Sinds 1 januari 2017 . Dit staat in de Waarderingsinstructie die geldt vanaf 1 januari 2017.

  Goedkoper

  Een mantelzorgwoning kan in de meeste gevallen goedkoper zijn dan opname in een zorginstelling.In eerste instantie is het een investering om een mantelzorgwoning aan te schaffen maar uiteindelijk bespaart u de eigen bijdrage van een zorginstelling. Het is ook goedkoper dan het verbouwen van een schuur of garage, als de zorgsituatie is beëindigd behoud de mantelzorgwoning immers de waarde en kan eventueel worden verkocht.

  Graag adviseren en begeleiden wij u vanaf de eerste schets, contacten met gemeente t/m de bouw. Om zo een chalet te bouwen geheel op maat en naar uw wens. Wij leveren een product van kwalitatief hoge kwaliteit!

  Al onze mantelzorgwoningen worden stikstof-neutraal geproduceerd

  Hadderingh Timmerwerken helpt u met:

  • Vergunningen
  • Maatgesneden oplossingen
  • Plaatsing
  • Wet- en regelgeving
  • Adviezen